Установени са младежите, увредили голяма част от поливната система вцентъра на Плевен

0
197
вандали

Установена е самоличността на младежите, които в ранните часове на 10 юли унищожиха голяма част от поливната система в района на Водната каскада в Плевен, информират от Община Плевен. Те са разпознати от органите на реда по записите от видеокамери, които им бяха предадени от служители на Община Плевен. Нарушителите са петима, единият от тях пълнолетен, останалите – непълнолетни. Главните извършители са двама от тях – те са чупили и хвърляли във водата струйници, прекъсвали са тръби, проникнали са и в шахта, където има електрическо захранване. Щетите не подлежат на ремонт, Община Плевен е принудена максимално бързо да закупи ново оборудване, за да спаси растителността в централната част при високите температури през последните дни.

Преписката по случая ще бъде предадена в Районна прокуратура с мнение да бъде образувано досъдебно производство. Установени бяха и двамата младежи, които през м. ноември 2021 г. разбиха 15 бетонни съда за отпадъци в Градската градина на Плевен.
Районната прокуратура образува досъдебно производство през декември същата година, чийто срок удължи през 2022 г., но до момента няма данни за приключване на производството.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here