Учители от СУ “Стоян Заимов” представиха Плевенска област на Европейския фестивал “Наука на сцената” в Прага

0
757
СУ "Стоян Заимов"

Двама учители от СУ “Стоян Заимов” представиха Плевенска област на Европейския фестивал “Наука на сцената”, който се проведе от 24 до 27 март 2022 г. в град Прага, Чехия. Във форума се включиха 450 учители с над 150 проекта, от 30 държави.

Плевенският проект е разработен от Катя Трифонова – учител по биология и здравно образование в гимназиален етап, и Александър Асенов – учител по информатика и ИТ в гимназиален етап (ръководител и на клуб “Роботика”). За успешното представяне огромна роля има Нина Ценкуловска – Джанати – учител по английски език в гимназиален етап, която замести Александър Асенов на фестивала.

Темата на проекта е “Цветове и чистота – мисия възможна”, а направлението – Сътрудничество в STEM образованието, тъй като за развитието на една от идеите се работи съвместно с ИОХ при БАН, които са партньор на училището. Проектът демонстрира опазването на чистотата на водите и идея за сепарирането на битови отпадъци, дава отговор на въпроса що е бионика и предлага възможности за “умна пътна маркировка”.

Най-голямото европейско образователно изложение за STEM учители в начални и средни училища ги събира, за да обменят концепции за най-добрите практики за преподаване. Участниците представят своите иновативни идеи от учители за учители на панаира, в работилници и в представления.

Делегацията от България включва 8 учители и 4 ръководители от националния организационен комитет. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here