Ученици от НУИ “П. Пипков” спечелиха престижни отличия от Международния конкурс „Нова музика“ 

0
440
НУИ
Отличените изпълнители, техните преподаватели и директорът на НУИ "П. Пипков" - Плевен, Румен Тодоров

Ученици от НУИ “Панайот Пипков” – Плевен, спечелиха престижни отличия от 17-то издание на Международния конкурс за изпълнители на популярна песен „Нова музика“, който се проведе от 12 до 14 май 2023 г. в читалище “Напредък 1869” в Горна Оряховица”.

Ралица Хайдърска (10 клас) спечели втора награда и специална награда – професионален микрофон. Тя се представи с „When I was your man“ и „Бяла въздишка“. Виктор Девенски (10 клас) също беше отличен с втора награда за изпълненията си на „Another love“ и „Болката отляво“.  

Виктор Девенски и Никол Даковска

Дуетът на Виктор Девенски и Никол Даковска (10 клас) получи трета награда за представянето си с джаз стандарта „Lady is a tramp “ и песента „A whole new world“ от филма „Аладин“.

И тримата млади таланти са ученици на Венелин Андреев. Виктор Девенски и Никол Даковска се развиват в специалността “Поп и джаз пеене”, а Ралица Хайдърска взема допълнително часове в това направление, тъй като основната й специалност е “Народно пеене”.

Виктор Девенски, Ралица Хайдърска и Венелин Андреев

С трета награда е Теодора Маринова (6 клас), която е пианистка, но за вокалната си изява на конкурса е подготвена от Диана Русева.

Двамата преподаватели от НУИ “П. Пипков” – Плевен, са отличени с дипломи за високи вокални постижения.

Председател на журито на конкурса беше поппевицата Мариана Попова, а нейни колеги бяха Милена Добрева – създател и ръководител на вокален ансамбъл „Фортисимо“ при НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров” – Бургас, и Владимир Габров – вокален педагог, създател и художествен ръководител на детска вокална група „Пеещи камбанки” – Велико Търново. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here