Ученици от класа по пиано на Нина Дандолова – Иванова при НУИ “П. Пипков” са с награди от Международния конкурс “Звукът на времето”

0
355
НУИ
Отличените ученици с преподавателката си Нина Дандолова - Иванова и директора на НУИ "П. Пипков" Румен Тодоров

Трима ученици от класа по пиано на Нина Дандолова – Иванова при Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” – Плевен, са с награди от Х-я Международен конкурс за вокална и инструментална музика “Звукът на времето”, който се проведе от 11 до 14 май във Велико Търново.  

Весела Илиева (2 клас) спечели сребърен медал, а Юлиян Михайлов (1 клас) и Иван-Александър Иванов (8 клас) бяха отличени с бронзови медали. Младите таланти се представиха с произведения на композиторите Й. С. Бах, Л. В. Бетовен, С. Рахманинов, Д. Кабалевски, П. Хаджиев, Красимир Милетков

‘Звукът на времето“ е конкурс за вокални и инструментални изпълнители, чиято основна цел е изграждане на международни творчески контакти, културно-музикален обмен, осигуряващ поле за изява на млади таланти от страната и чужбина. Форумът цели да популяризира и гр. Велико Търново и българската култура на национално и международно ниво. Съпътстващи събития на форума са концерти, майсторски клас, артработилници, благотворителна изложба, уъркшопи, туристически обиколки, представяне творчеството на видни композитори.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here