Ученици от класа по пиано на Антоанета Воденичарова при НУИ “П. Пипков” спечелиха престижни международни отличия от конкурси

0
623
Деян Табашки - НУИ
Деян Табашки (голямо изображение), от ляво надясно на втория ред: Николай Цветков, Юлия Тодорова и Франсис Кръстева.

Ученици от класа по пиано на изявения педагог Антоанета Воденичарова при НУИ “П. Пипков” – Плевен, спечелиха престижни международни отличия. От онлайн конкурса Great composers Франсис Кръстева (11 клас) беше отличена с втора награда за най-добро представяне на произведение от Й. С. Бах, а Юлия Тодорова (7 клас) е с втора награда за най-добро представяне на произведение от Й. Хайдн. Музикалното събитие се проведе на 21 март 2023 г.

Николай Цветков (6 клас) е с първа награда от престижния онлайн конкурс Liszt Center Piano competition, състоял се на 31 март 2023 г.

Важен и интересен факт е, че записите, които са изпратени за участие в споменатите два конкурса, са от концерт, т. е. записани са на един дъх, без повторения и носят емоцията на живото изпълнение пред публика, уточнява Антоанета Воденичарова. Този вълнуващ концерт се състоя на 26 октомври 2022 в ХГ Дарение “Колекция Светлин Русев“ – Плевен. “Всеки, който иска, може да чуе изпълненията в личните канали в Youtube на пианистите”, добавя тя.

Забележителна е и първата награда на Деян Табашки (12 клас) от Kraiova Piano competition, състоял се на 24 и 25 март 2023 г. в Румъния. Деян е отличен в група F – до 19 години. Той изпълни произведения от Бетовен, Шопен и Рахманинов и беше избран да свири на галаконцерта, когато представи Фантазия оп. 49, фа минор от Шопен – знаменателно произведение за творчеството на композитора. “Всеки, който би желал да се наслади на музиката в изпълнение на Деян Табашки, може да посети неговия абитуриентски концерт, който ще се състои на 3 май 2023 г., в концертната зала “Божко Шойков” на НУИ “П. пипков” – Плевен”, отправя покана за важното събитие Антоанета Воденичарова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here