Ученичка в НУИ „Панайот Пипков“ спечели трета награда за живопис от Национален младежки конкурс за изящни изкуства

0
1452
Теодора Георгиева
Теодора Георгиева - трета награда за живопис от Националния младежки конкурс за изящни изкуства, приложни изкуства и дизайн

Десетокласничката Теодора Георгиева от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен спечели трета награда за живопис от Националния младежки конкурс за изящни изкуства, приложни изкуства и дизайн, който се организира от Министерството на културата. Преподавател на талантливата млада художничка е Валентин Асенов – Хъкъла.

Теодора Георгиева

Събитието се състоя от 20 до 27 юли в Националната гимназия за приложни изкуства „Св. Лука“ в  София. На много високо ниво в него се представиха и други възпитаници на НУИ „Панайот Пипков“: Ева Маринова и Цветина Йорданова от 10 „в“ клас с преподавател Валентин Асенов и Десислава Георгиева, Магдалена Латровалиева, Катерина Гаврилова и Никола Ангелов от 9 „в“ клас с преподавател Илиян Ангелов. Председател на журито, оценило участниците, беше доц. д-р Регина Далкалъчева.

Конкурсът е включен в Програмата за защита на деца с изявени дарби и в него ежегодно участват ученици от всички професионални художествени училища в България, в които се изучават изящни и приложни изкуства и дизайн.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here