Творци от няколко плевенски културни института обединиха енергията си в комичния мюзикъл “Кръчма за двама”

0
523
Кръчма за двама

Творци от няколко плевенски културни института обединиха енергията си в комичния мюзикъл “Кръчма за двама”. Музиката и либретото са на младия автор Стефан Тоцев, а режисьор е Ива Николова. Проектът е на читалище “Съгласие 1869”. Премиерата ще е на 11 ноември, от 19 часа, в зала “Емил Димитров”.

В постановката са ангажирани актьорите от плевенския Драматично-куклен театър “Иван Радоев” Генади Николов, Мариета Калъпова, Елица Анева, Ива Николова и Валентин Василев, певците от Общински хор “Гена Димитрова” Боряна Бешева, Даниел Меса и Роберт Христов и перкусионистът Георги Гарнизов от Плевенската филхармония. В мюзикъла участват и музиканти от Плевенската филхармония, а диригент е Георги Милтиядов. Делегиран продуцент е Анелия Дечева.  

Действащите лица имат и артистични, и вокални изяви на сцената, а комичните ситуации, в които ги увлича действието, превръщат всяка от репетициите в огромно удоволствие за тях, споделят от творческия екип.

Мюзикълът е от две действия. В първото се заплитат няколко любовни истории, които пораждат много комични ситуации и недоразумения, а поле на изява за героите е кръчмата на беден кръчмар, която се намира в покрайнините на неизвестен град. Една амбициозна певица на заведението, един неопитен, но лудо влюбен в нея младеж, богат предприемач, който купува кръчмата и хвърля око на певицата, една напориста съпруга, която дебне своя благоверен, а в същото време се превръща в обект на чужди мъжки въжделения, но се оказва в обятията на трети…

Във второ действие на представлението е пуснат в ход коварен план – чрез хипнотизираща отвара трябва да бъде сломена свободната воля на певицата и да бъде принудена да подпише договор, с който да се превърне в робиня на богаташа. Целта бързо е постигната, но неочаквано всичко се обърква: отварата се оказва в неподходящи ръце, планът пропада, а разгневеният богаташ напуска заведението. На финала “всеки успява да открие нужната капчица любов в помещението на необикновената кръчма”.

За Стефен Тоцев

Стефан Тоцев е роден в Плевен, на 35 години е. Завършил е Математическата гимназия „Гео Милев“ в града, след което бакалавърска степен по Компютърно музициране в Нов български университет. Има и магистратурата по композиция в същия университет. Композира и аранжира музика с помощта на компютърен софтуер. Носител е на първа награда от конкурса „Музика и знание – теория на музикалните елементи“ (2015 г.) в Нов български университет.

Свири на китара, която изучава от детските си години в школата на Христо Митков в Плевен. За кратко е част от рокгрупа. Той е автор на саундтрака и аудио дизайна за играта Chronicles of Mathergari, както и на музиката на много песни и кратки анимационни филмчета. Интересува се и от музикотерапията за деца, почитател е на класическата музика и на философията.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here