Три първи награди спечели Елизабет Захариева от Международния фестивал „Constelatia talentelor“ в Молдова

0
665
Елизабет Захариева

Три първи награди спечели плевенчанката Елизабет Захариева от Международния фестивал „Constelatia talentelor“ в Кишинев, Молдова. В конкуренция с участници от 34 държави от 5 континента тя се наложи в номинация „Естрада“ с песента „I surrender“, в номинация „Песен на Филип Киркоров“ – с „На небе“ и в номинация „Фолклор“ – с песента „Излел е Дельо хайдутин“.

14-годишната Елизабет е благодарна за поредните престижни отличия на вокалния си педагог Доротея Люцканова, с която се готви за изявите в направленията поп и джаз пеене, и на преподавателката Елка Недялкова, с която се усъвършенства в областта на народното пеене.

На конкурса в Кишинев младите таланти бяха оценени от международно жури с председател народния артист на Русия Бедрос Киркоров, който отправи виртуален поздрав към всички победители и участници. Престижният фестивал е в календарите на Министерството на образованието и Министерство на културата на Молдова. Подкрепя се и от структурите на „ЮНЕСКО“ в страната. Президент на форума е Евгения Урсу, а продуцент – Наташа Краснянчук.

Настоящото издание се състоя онлайн.

Елизабет е победител в същия конкурс и през миналата 2019 г. Награждаването е тържествено, а нейната снимка е на екрана.
Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here