Три деца от Артшкола „Колорит” са победители в Международния конкурс „Narita 2019” в Япония

0
808
Колорит

Три деца от плевенската Артшкола „Колорит” са отличени за изключителните си постижения с наградата „Friendship Award” от Международния конкурс „Narita 2019”, който се провежда в Япония. Спечелилите са седемгодишната Светлана Въскова, осемгодишната Никол Нешовска и деветгодишният Даниел Ниймейер. Темата, по която са рисуват децата от цял свят, е „Спорт”. Творбите на плевенските деца са  впечатляващи със своя колорит и атрактивно представяне на различни видове спорт.

Светлана печели със своята рисунка „Скискок”, изпълнена с темперни и акрилни бои. Признанието за Никол е за живописната й творба „Гимнастичка с лента”, изпълнена в смесена живописна техника, а Даниел е награден за динамичната композиция „Баскетбол”.

Техните рисунки са публикувани в каталога на победителите. По традиция Международната изложба е подредена в Художествената галерията на град Нарита и представя най-добрите постижения на деца и младежи от 37 държави.

Кметът на град Нарита Kazunari Koizumi e изпратил поздравително писмо до ръководителя на школата Майя Ананиева и подаръци за всичките 13 участници от Школата в конкурса за достойното им представяне.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here