Теодосий Теодосиев ще изнесе лекция „Студентът на бъдещето“ онлайн

0
136
Тео
Снимка: БГНЕС

“Златният” учител на България Теодосий Теодосиев ще изнесе онлайн лекция пред студентите на Великотърновския университет на тема „Студентът на бъдещето“. Лекцията ще бъде излъчена на живо на 25 януари 2022 г, от 12 часа, във фейсбук страницата на Великотърновския университет – www.facebook.com/univt.

Теодосий Събев Теодосиев е роден на 1 декември 1947 г. и е преподавател по приложна математика и физика. Тео, както е известен сред приятелите и учениците си, започва своя над 40-годишен педагогически стаж в ПМГ „Никола Обрешков“ – Казанлък, където дълги години е главен учител по физика и астрономия. Там той дава началото на специализирано обучение по приложна математика и физика, развива своята Методика за формиране на силов интелект, създава безплатна школа за ученици и учители, популярна като „Школата на Тео“, в която поддържа и развива теоретична и практическа база за обучение.

За дългогодишния си труд, заслугите и постиженията си Тео е удостояван с редица награди и отличия, сред които орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – I степен, за заслуги в областта на културата, изкуството, образованието и науката; орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – II степен, за дейността си в образованието, културата и читалищното дело; награда „Св. Неофит Рилски“ – връчвана му е три пъти; награда „Райна Кандева“; награда на фондация „Св. Св. Кирил и Методий“; награда от Физическия факултет на Софийския университет – за най-голям брой приети студенти; почетен диплом от Българския парламент.

Тео е почетен гражданин на гр. Казанлък за изключителните си заслуги в сферата на образованието и възпитанието. Също така развива и активна обществена дейност. Той е първият председател на Клуба на учителите новатори към СБУ; бивш член е на Висшия учебен съвет към Министерство на просветата, на УС на Съюза на физиците в България, на редакционния съвет на списание „Проблеми на образователната политика“ и на редакционната колегия на списание „Физика“.

Член е УС на Фондация „Миню Балкански“, на националното ръководство на МЕГО – нестопанска организация с идеална цел за обществена дейност по направление „Морал, етика и гражданско образование“, и на националното ръководство на Общество „Нова Магнаура“ – организация за борба със заблудите на обществото.

Рецензент е на сборници и учебници по физика и е автор на стотици статии.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here