Тематичната вечер „Грамофонът разказва“ ще събере отново на една сцена Виолета Боянова и Виктория Главчева с песни на Лили Иванова

0
190
Читалище "Съгласие"
Читалище "Съгласие 1869" - Плевен

Тематичната вечер „Грамофонът разказва” ще събере отново на една сцена поппевиците Виолета Боянова и Виктория Главчева. Събитието е на 22 април, от 18 ч., в зала „Библиотеката“ на читалище “Съгласие 1869” – Плевен.

Вечерта е посветена на песните на Лили Иванова.

Виолета Боянова дълги години е артист-хорист и солист в Общински хор „Гена Димитрова“ – Плевен, и е ръководител на Вокална група „Арлекино“ при читалище „Съгласие 1869“ от нейното създаване.

Виктория Главчева е позната на публиката от формата „Гласът на България“, а вече има и няколко изяви на плевенска сцена. Има много отличия от престижни вокални конкурси, сред което и първо място на Националния конкурс за нова българска песен „Мелодия на водата“. Песента, с която завоюва челната позиция, се нарича „Клада“ и е по музика на изявения плевенски музикант, певец и педагог Милен Македонски, а текстът е на журналиста Костадин Филипов. Виктория Главчева изпълни песента заедно с музикантите от Плевенската филхармония.

 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here