Тържествено връчват спечелените през творческия сезон 2021/2022 г. 300 награди на малките художници от Артшкола “Колорит”

0
357
Артшкола

Тържествена церемония по връчване на 300 награди, спечелени от малките художници на Артшкола „Колорит“ –  Плевен от началото на творческия сезон 2021/2022, ще се състои на 17 май 2022 година, от 18 часа, в Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен. Отличията са от световни и международни конкурси за деца и младежи в Япония, САЩ, Франция,  Португалия,  Германия,  Бангладеш, Иран, Индия, Румъния,  Сърбия, Беларус, Турция, Италия, Полша, Македония и България.

Артшкола „Колорит“ и през този творчески сезон  триумфира с артистично присъствие и лидерска позиция на световната сцена на детското изобразително изкуство. Школата и децата спечелиха най-високите отличия: Гран при, Златни плакети, Златни медали, Златни палитри, Златни четки, Почетни медали на ЮНЕСКО, Специални награди, призови места за колекции и индивидуално представяне в 16 страни от различни континенти.

Рисунки на деца от школата станаха емблематични и бяха отпечатани на кориците на юбилейни каталози, на  плакати и Дипломи, в международни арт календари, станаха рекламни картички на артфестивали. Официални покани за участие в световни арт фестивали, пленери и церемонии по награждаване пристигнаха от САЩ, Иран, Португалия, Турция, Сърбия, Германия, Румъния и Република Северна Македония.

Десет деца от школата попаднаха в Топ 100 на най-талантливите деца в света в класацията от Международния комитет на най-мащабния онлайн конкурс в света “CHARUMELA“ в Бангладеш, а на ръководителя на школата Майя Ананиева бе присъдена „Награда за най-добър арт педагог в света за 2021“. Три деца са част от „Успелите деца на България 2021“ в класацията на Фондация „Димитър Бербатов“.  Творбите на плевенските малки художници са отпечатани в десетки международни арт каталози на победителите и обикалят света. Прекрасните детски творби са показани в онлайн изложби и артплатформи в различни страни.

Майя Ананиева през този сезон бе член на международно жури в Беларус. Президентът на Република България Румен Радев изпрати поздравително писмо до ръководителката на школата и младите таланти във връзка с голямото международно признание, награди и присъствие в света на детското  изобразително изкуство.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here