Талантливи певци от НУИ „П. Пипков“ и попзвездата Маргарита Хранова дариха прекрасен концерт на плевенчани

0
1121
Поп и джаз - НУИ "П. Пипков"

Таланти от специалността „Поп и джаз пеене“ в НУИ „П. Пипков“ и попзвездата Маргарита Хранова дариха прекрасен концерт на плевенчани в навечерието на Празника на града 15 май. Концертната зала “Божко Шойков” на училището едва побра желаещите да съпреживеят музикалното събитие, поднесено с много стил и настроение, за което допринесе в ролята на водеща неповторимата актриса и режисьор от ДКТ “Иван Радоев” Ива Николова.

От ляво надясно: Тервел Иванов, Гергана Еремиева, Виктория Стоянова, Таня Атанасова, Дортея Люцканова, Никол Даковска, Паулена Панчева, Франческа Борисова, Антонио Руменов и Виктор Девенски.

Всеки от младите таланти от класовете на Милен Македонски, който им акомпанираше на рояла, и Доротея Люцканова беше представен чрез неговите интереси, цели и мечти за реализация, което скъси дистанцията между младите артисти и публиката и създаде топла, приятелска атмосфера. Изпълненията на прекрасни български песни от репертоара на Лили Иванова, Графа, Орлин Павлов, Паша Христова, Васил Найденов, “Диана експрес”, Стефан Вълдобрев, Тони Димитрова и Борис Годжунов, Ваня Костова, Мери бойс бенд, Милен Македонски предизвикаха фурор в залата, която избухваше в аплодисменти и възторжени възгласи десетки пъти. Сред зрителите имаше много деца на различни възрасти, повечето от които не спираха да пеят заедно с младите таланти на сцената своите любими песни и вероятно да мечтаят един ден да са на тяхно място.

Пред публика се представиха младите артисти Никол Даковска (9 клас), Антонио Руменов (11 клас), Виктор Девенски (9 клас), Виктория Стоянова (9 клас), Таня Атанасова (11 клас), Тервел Иванов (11 клас), Франческа Борисова (9 клас), Паулена Панчева (10 клас) и Гергана Еремиева (9 клас). Те имаха и големият шанс да участват в Майсторски клас на Маргарита Хранова, който се състоя вчера в НУИ “Панайот Пипков” – Плевен и беше организиран от Милен Македонски – изявен български музикант, композитор, певец, аранжор и текстописец, който от началото на учебната 2021/2022 г., след 20 години, се върна отново като преподавател по поп и джаз пеене в НУИ “Панайот Пипков” в родния му Плевен. Популярно име в музикалните среди, той се радва на дългогодишна вдъхновяваща творческа работа с Маргарита Хранова. Двамата имат издаден албум – “Копнеж“, с негови песни, които тя изпълнява. 

Маргарита Хранова и Таня Атанасова

Приятна изненада за присъстващите на снощния концерт беше изпълнението на Ива Николова на авторската песен на Милен Македонски “Непознати думи”, с която талантливата актриса и възпитаничка на НУИ “Панайот Пипков” печели ІІІ награда на конкурса „Златният Арлекин” през 2007 година.  

Ива Николова

Кулминацията на събитието безспорно беше появата на сцената на неповторимата Маргарита Хранова, която завладя аудиторията с безкомпромисния си професионализъм, талант, силна емоционалност и откровеност. Тя изпълни песни на Милен Македонски, както и завладяващата “Далечна песен” (Мелодия на годината за 1973 г.) по музика и аранжимент на Найден Андреев и текст на Стефан Банков. Блестящата българска поппевица пожела на младите изпълнители здраве, вдъхновение, късмет и мир, за да намерят най-добрата си реализация в бъдеще.

Маргарита Хранова

Вълнуващият концерт завърши с общо изпълнение на песента “Здравей, как си, приятелю” на “Тоника СВ” по музика Стефан Диомов и текст Пейо Пантелеев, в което се включи и публиката.

Милен Македонски поднесе красив букет на Маргарита Хранова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here