Талантливата Елизабет Захариева спечели Гран при от Международния фестивал „Jonior’s Hope“ в Молдова

0
1437
Елизабет Захариева

Талантливата певица Елизабет Захариева спечели Гран при от Международния фестивал „Jonior’s Hope“ в Молдова. 14-годишната плевенчанка участва в категориите поп, джаз и народен вокал и се конкурира с изпълнители от 10 държави. Компетентно международно жури определя тя да пее джаз на финала, където се конкурира с 26 певци. Изпълненията се излъчва онлайн и се осъществява връзка по Скайп с всеки финалист. След всички изпълнения са обявени специалните призове, а след това – и Гран при.

За този конкурс плевенчанката предварително подготвя своя видеовизитка, в която разказва на английски език за всичко, с което се занимава, и показва красиви кадри от родния си град Плевен.

Само преди дни Елизабет получи информация, че печели първо място в номинация народен вокал от Международния фестивал „Европа молодая –  фольк стиль“, който се проведе в Украйна. Към огромната й колекция от призове се добавиха и две първи места от Международния конкурс „Golden voice“, състоял се в Mалта. Плевенчанката е отличена с първа награда в номинация „Песен от Евровизия“ – в тази категория пее „Proud“, и с първа награда в номинация „Фолклор“, в която се представя с „Излел е Дельо хайдутин“. Талантливата девойка се доказва безапелационно сред участници от 43 държави.

Тези дни пристигнаха купите и дипломите от Международния вокален конкурса „Лети со мной“ – Москва, от който Елизабет Захариева грабна две първи награди – в номинация естрада и номинация фолклор. Една от наградите за плевенчанката е отсъпка за написване на авторска песен от „Фабрика песен by Risha Mark“ – Mосква. Също така двете й конкурсни песни – „Writings on the wall“ и„Излел е Дельо хайдутин“, ще се въртят в ефира на онлайнрадио една година.

Равносметката до момента от изминалия конкурсен сезон за Елизабет сочи, че от месец април до октомври 2020 година неуморната тийнейджърка е участвала в 17 международни конкурса, от които е завоювала три отличия Гран при, 24 първи места, една втора и една трета награди. Преподаватели на Елизабет са Доротея Люцканова – в направление джаз и поп, и Елка Недялкова – в направление народен вокал.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here