Таланти от школите по изобразителни изкуства и керамика при ЦРД – Плевен жънат успехи на национални конкурси

0
527
Лъчезар Точев - 13 г., I място и статуетка
Лъчезар Точев - 13 г., I място и статуетка.

Таланти от школите по изобразителни изкуства и керамика при Центъра за работа с деца в Плевен не спират да жънат успехи на национални конкурси. Поредните отличия са от Националния конкурс „Свети Трифон Зарезан“ 2022 в Сунгурларе, на който Лъчезар Точев – 13 г., спечели I място и статуетка, а Йоана Илиева – 13 г., е отличена с III място и медал. Двамата млади творци развиват своя потенциал в Школата по керамика с ръководител Вяра Савова.

Йоана Илиева – 13 г., III място и медал

С чудесни творби участваха в конкурса и възпитаниците на школите по изобразителни изкуства: Александър Найденов – 9 г., Ивайла Петкова – 12 г., Виталий Берков – 7 г., Георги Ганчев – 9 г., Борис Тарев – 11 г., Люсиен – 11 г., и Радостина Колева – 15 г.  

Преди дни Радостина Колева – 15 г., от Школата по живопис и графика при Център за работа с деца – Плевен, беше отличена за своята акварелна рисунка с Поощрителна награда от Националния конкурс „Нарисувай ми делфин“ 2021. От Националния конкурс по народно приложно изкуство “От Коледа до Васильовден” 2021. тя спечели първа награда от. На същия артфорум Джими Стефанов – 17 г, завоюва второ място, а Борис Гецов – 7 г., е с трета награда.

Радостина Колева – 15 г., I награда

“Наградите, победите са приятно нещо, но по-важно, особено за децата, е да постигат своите върхове и да продължават нагоре. Важна е основата и посоката, другото е път, за някой прав, за друг – с кривини. Нашата роля е да им помагаме в пътуването и тя е изключително интересна и отговорна”, коментира ролята на артпедагога Вяра Савова.

Ивайла Петкова – 12 г.
Радостина Колева – 15 г., Поощрителна награда от Националния конкурс „Нарисувай ми делфин“

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here