Таланти от Балетното студио при читалище „Съгласие 1869“ обраха наградите на IX-я Международен фестивал „Морско конче“ в Обзор

0
666
балет

С куп награди бяха отличени танцьори от Балетното студио при читалище „Съгласие 1869“ – Плевен, на IX-я Международен фестивал „Морско конче“, който се проведе в Обзор от 30 юни до 4 юли. В конкуренция с над 350 участници от четири държави – Украйна, Естония, Северна Македония и България, плевенските таланти под ръководството на художествения ръководител Маня Николова демонстрираха впечатляващо майсторство. Те заслужиха не само аплодисментите на публиката и симпатиите на конкуренцията, но и наградите на журито.

балет

Балетната школа при НЧ „Съгласие 1869“ получи голямо признание за високото си ниво и беше отличена с Гран при на украинското сдружение ZIRKA, със специалната награда на кметство Обзор, както и със специалната награда на сдружение „Обзор АРТ“.

Плевенските таланти завоюваха 5 първи места: в категория „Класически танц“ с изпълнението си на “Серенада”, за етнотанца, в който участваха момчета от специалността „Български танци“ в НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, и за соловите изпълнения на класически балет на Ивана Габриел, Катрин Кутайфан и Михаела Попова.

Танцът, създаден по песента „Арлекино“ на певеца легенда от Плевен Емил Димитров, освен първо място за хореография, получи и отличие за артистичното изпълнение на Калоян Райков, който изигра впечатляващо ролята на Арлекино. Признание за заслуги към издигане нивото на Фестивала получи Маня Николова – художествен ръководител на Балетното студио и автор на хореографията на танците.

Маня Николова

Изпълнителите в различните категории на Фестивала бяха оценени от жури с председател Людмила Алтухова – хореограф и председател на сдружение ZIRKA от Украйна, и членове Марина Кранц – Естония, Румяна Кацарова – България, Веселина Петрова – представител на кметство Обзор, както и представителите на организаторите на фестивала Яне Велков, Велислава Ганчева, Биляна Попова, Мила Пендичева.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here