Новата екопътека от Панорамата до долината на река Чернелка вече има указателни табели

0
1444
Сдружение "Приятели в приключенията"

Новата екопътека от Панорама „Плевенска епопея 1877“ до долината на река Чернелка вече има указателни табели, след като преди това там беше поставена маркировка. Необходимите знаци по маршрута са монтирани на по-важните му разклонения, за да са информирани и ориентирани посетителите.

С тази стъпка приключи маркирането на трасето, но тепърва ще предстоят и допълнителни дейности, които да доведат до оформянето на пътеката и да я направят още по-приятна за минаване, уточняват авторите на инициативата от Сдружение „Приятели в приключенията“ с председател Димитър Петров. Цялото трасе е разчистено от нападали дървета и храсти. Заради последните дъждове тревата на места е висока и може да се окаже проблем, но с активно прохождане пътеката постепенно ще се оформи и ще се превърне в предпочитано и алтернативно място за отмора и разходка на жителите и гостите на Плевен, убедени са доброволците.  

„Тук е моментът сърдечно да благодарим на приятелите от Туристическо дружество „Насам-натам“ и Българския планинарски съюз за дизайна и доставянето на табелите, както и за ентусиазма, с който приеха идеята, и за усилията, които положиха при полагането на маркировката. Каня всички приятели на Плевен и региона да наминават насам, за да направим близките околности на Плевен още по-приветливо място за отмора и отдих сред природата“, призовава Димитър Петров.

Дължината на пътеката в едната посока е около 11 км. Трасето минава през разнообразни места – вилни зони, дъбови гори, полски площи, за да стигне до ръба на скалния венец на река Чернелка и да се спусне до дъното на долината в близост до бившата хижа “Капчук”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here