Световни топхирурзи и учени идват в Плевен за конгрес на Българската асоциация по минимално инвазивна и роботизирана хирургия

0
214
конгрес

Медицинският университет в Плевен ще е домакин на първия Национален конгрес на Българската асоциация по минимално инвазивна и роботизирана хирургия (БАМИРХ) с международно участие, който се проведе от 12 до 14 май в Телекомуникационния ендоскопски център, информират от висшето училище.

Учредителите на БАМИРХ имат амбицията да я превърнат в представителна организация, която да обединява интересите на медицинските специалисти по минимално инвазивна и роботизирана хирургия – уролози, хирурзи, гинеколози, както и на студентите и специализантите.

Научната програма на Конгреса предлага възможност на участниците да се докоснат до най-новите и съвременни постижения в областта на минимално инвазивната и роботизираната хирургия, поднесени по атрактивен начин от водещи български и световноизвестни учени. Регистрацията за участие в научния форум продължава до 10 май 2023 г.: https://congress.bamirs.bg/. Предвидена е възможност и за регистрация по време на самото събитие “на място” (12 – 14 май 2023 г.)

По време на форума пленарни лекции ще изнесат плеяда от световноизвестни учени, между които създателят на цяло ново направление в световната медицина – феталната миниинвазивна хирургия – проф. Кипрос Николайдес (King’s College Hospita, Лондон). Самостоятелна пленарна сесия ще подготвят и американските партньори на МУ – Плевен от Американската асоциация по лапароскопска и роботизирана хирургия (Society of Laparoscopic & Robotic Surgeons): проф. Ричард Сатава (Medical Research Professor Emeritus of Surgery, University of Washington), проф. Филип Шадук (Assistant Consulting Professor of Surgery, Duke University), проф. Джон Морисон (Professor of Surgery Louisiana State University), проф. Морис Чанг (Professor of OBG, Northeast Ohio Medical University School of Medicine), проф. Ян Ходждон (Assistant Professor of Surgery, Louisiana State University).

Участниците ще имат възможност да се потопят в света на триизмерната хирургия “на живо” с 3D очила. На 12 май 2023 г. на специализантите се предлага уникалната възможност да се включат в предконгресен курс, който ще проведат топхирурзите от Световната асоциация по лапароскопска и роботизирана хирургия, включващ теоретична и практическа част.

Научната програма на събитието е качена на сайта на Българската асоциация по минимално инвазивна и роботизирана хирургия: https://congress.bamirs.bg/.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here