Светла Цветкова открива първата си самостоятелна изложба “Стъклена феерия”

0
364
стъкло - Светла Цветкова

Светла Цветкова ще открие първата си самостоятелна изложба “Стъклена феерия” с творби, създадени чрез  художествена обработка на стъкло (glass fusing). Проявата ще е на 11 декември, понеделник, от 17,30 ч., в Творителница “О`Песменехъ” в Плевен ((ул. “Петко Каравелов” 8а).

Авторката е родена, живее и работи в Плевен. Завършила е ТЕТ “М. В. Ломоносов” – гр. Горна Оряховица, със специланост “Радио и телевизионна техника” (1983 г.), а по-късно – и магистратура “Комуникационна техника и технологии” в Техническия университет в София (1992 г.). През 2018 г. завършва и магистърска степен “Енергиен бизнес” в УНСС – София.

Тя е собственик и управител на малка инженерингова фирма в Плевен с предмет на дейност в областта на електрониката и автоматиката.

Светла Цветкова има специален интерес към художествената обработка на стъкло, като от 2013 г. отделя време и внимание на хобито си художествено стопяване и сливане на стъкло при температура до 820 градуса. Техниката е по-известна като glass fusing (фюзинг на стъкло).    

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here