„Студио Примо“ и маестро Людмил Ангелов ще изнесат заедно концерт на сцената в зала „България“

0
484
Студио "Примо"

Солистичният оркестър „Студио Примо” с концертмайстор Чавдар Вълков – настоящ концертмайстор на Плевенската филхармония, ще обедини творческата си енергия с пианиста маестро Людмил Ангелов на 15-ти март (сряда), от 19 часа, в зала „България“, София. Той ще изпълни клавирния концерт на Шопен № 2 под диригентската палка на Йордан Камджалов. В първата част на музикалното събитие маестрото ще дирижира и Камерна симфония № 2 от Феликс Менделсон Бартолди.

Концертът „Солистите“ е организиран от Плевенската филхармония в партньорство със Софийската филхармония и ще събере на една сцена 17 единомишленици – 12 цигулки, 4 виолончела и 1 контрабас, които са разпръснати по света. През изминалата 2022 година те се срещнаха след 20 години, за да изнесат концерт в Плевен – града на основаването на състава, а проявата беше подкрепена от Плевенска филхармония. През 2023-та година артистите ще са част от юбилейния 70-ти сезон на Плевенската филхармония.

Във втората част на концерта тези класни музиканти, всеки от които има своята ярка солистична кариера, ще концертират в полукръг, без диригент, водени единствено от богатата си артистична дейност и желанието да пресъздадат впечатляваща музикална емоция. Ще представят програма с произведения от Форе, Дворжак, Пиацола, Петър Христосков, Л. Андерсон, A. Копланд, А. Маркес и др. Част от произведенията са изпълнени по време на първия концерт на „Студио Примо” преди 20 години.

Оркестрациите за този състав са дело на прекрасния аранжор Пламен Проданов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here