„Студио Примо“ и маестро Людмил Ангелов ще изнесат заедно концерт на сцената в зала „България“

0
133
Студио

Солистичният оркестър „Студио Примо” с концертмайстор Чавдар Вълков – настоящ концерт майстор на Плевенската филхармония, ще обедини творческата си енергия с пианиста маестро Людмил Ангелов на 15-ти март (сряда), от 19 часа, в зала „България“, София.

Концертът „Солистите“ ще събере на една сцена 17 единомишленици – 12 цигулки, 4 виолончела и 1 контрабас, които са разпръснати по света. През изминалата 2022 година те се срещнаха след 20 години, за да изнесат концерт в Плевен – града на основаването на състава, а проявата беше подкрепена от Плевенска филхармония. През 2023-та година артистите ще са част от юбилейния 70-ти сезон на Плевенската филхармония.

Всички тези класни музиканти, всеки от които има своята ярка солистична кариера, ще концертират в полукръг, без диригент, водени единствено от богатата си артистична дейност и желанието да пресъздадат впечатляваща музикална емоция. Ще представят програма с произведения от Дворджак, Щедрин, Пиацола, Копланд, Бакарак, Ангел Заберски – син и др. Част от произведенията са изпълнени по време на първия концерт на „Студио Примо” преди 20 години.

Оркестрациите за този състав са дело на прекрасния аранжор Пламен Проданов, а една от творбите в програмата е негова авторска пиеса.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here