Студенти на плевенския Медицински университет от 8 държави представят своите култури в Деня на народите

0
379
Ден на народите

Денят на народите (International Day) ще се състои за поредна година в Медицинския университет в Плевен. На 17 октомври 2020 г., събота, от 11.30 ч до 15.30 ч, дворът на Ректората ще се превърне в сцена, на която 154 чуждестранни студенти на висшето училище ще представят своите държави с тяхната култура, облекло, история, народни песни и танци. В това разнообразие от изпълнения ще се включат представители на 8 страни – България, Бангладеш, Япония, Пакистан, Индия, Италия, Непал, Африка.

Събитието се организира по инициатива на чуждестранните студенти съвместно с българските им колеги и се осъществява с подкрепата на ръководството на университета. Целта е студентите да запознаят академичната общност и плевенската общественост с културите на родните си държави, вярвайки, че познавайки националните си различия и особености, всички те ще станат по-сплотени и единни, за да живеят и учат заедно по-лесно.

Денят на народите и тази година е посветен на благородна кауза. Събраните от входни такси средства ще бъдат дарени за консумативи на Вирусологичната лаборатория на МУ – Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here