Страстната тангоопера „Мария от Буенос Айрес“ с Люси Дяковска в главната роля ще гостува за пръв път в Плевен

0
312
Мария от Буенос Айрес

Страстната тангоопера „Мария от Буенос Айрес“ от Астор Пиацола със специалното участие в главната роля на поппевицата Люси Дяковска ще гостува за първи път в Плевен. Зрелищният спектакъл ще се състои на 11 май 2023 г., на сцената Драматично-куклен театър “Иван Радоев”, от 19 ч.

В постановката, която се радва на огромен интерес от страна на публиката в цялата страна, участват хорът, балетът и орекстърът на Пловдивска опера. Режисьор на заглавието е именитата българска режисьорка от Плевен Веселка Кунчева. Тя претворява по забележителен начин историята за Мария, която, прелъстена от танго музиката, попада в подземния свят на Буенос Айрес.

Сюреалистичната опера – фюжън от танго, поезия и класическа музика, поднася библейска символика, в която сакрално и профанно се преплитат, а всичко това жевее на сцената като един силно визуален и вълнуващ спектакъл. Внушителното сценично решение и огнената хореография са обединени от латиноамериканския инструмент бандонеон, който от съблазнителен „глас” в оркестъра се материализира в разрушително оръжие на сцената.

Текстът на заглавието е на Хорасио Ферер, художник е талантливата Мариета Голомехова, хореограф е друг забележителен плевенчанин – Явор Кунчев, концертмайстор е Виеслав Новак. Освен Люси Дяковска, солисти в постановката са Момчил Караиванов (тенор), Живко Джуранов (актьор-разказвач) и Калоян Куманов (акордеонист).

Диригент на спектакъла ще е Константин Добройков.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here