Поетът Георги Атанасов ще гостува в Плевен със стихосбирките си „Отвъд пътя“ и „Преди пътя“

0
386
Георги Атанасов и Весела Димова
Георги Атанасов и поетесата Весела Димова, снимка: архив "Духът на Плевен"

Поетът Георги Атанасов ще гостува в Плевен със стихосбирките си „Отвъд пътя“ и „Преди пътя“. Литературната среща ще е на 25 април 2023 г., (вторник), в ХГ Дарение “Колекция Светлин Русев”, от 17:30 ч. Организатор на събитието е Сдружение „Дружество на писателите“ – Плевен.

Творецът е родом от Лом, но от години живее и работи в София. Завършил е Висшето военно артилерийско училище в Шумен и журналистика в Софийския университет. Работил е в списание „Български воин“, вестник „Българска армия“ и др. Бил е завеждащ редакция за художествена литература и главен редактор на Военното издателство.

Автор е на 15 книги, на научно изследване, на сценарии за телевизионни предавания. Носител е на наградата на София в Националния поетичен конкурс „В полите на Витоша“ (2010 г). Член е на Сдружение „Смисъл“ и негов учредител, членува и в Съюза на българските писатели. Основател е и председател на Сдружение „Форум Демокрит“ за популяризиране на българската наука и резултатите от нейните изследвания и е секретар на Лигата на българските писатели в САЩ и по света.

В началото на месец октомври 2020 г. културният форум Плевенска артсцена „Измерения“, който се организира от Сдружение „Духът на Плевен“, представи за пръв път пред плевенска публика Георги Атанасов и неговата стихосбирка „Където бях и пак ще бъда“, събрала творби за 3 поколения читатели. В творческата среща участваха още поетесата Весела Димова, която този път беше в ролята на четец на стиховете на Атанасов, и цигуларят Лъчезар Атанасов. Събитието беше емоционално и впечатляващо, както за публиката, така и за участниците в него и постави началото на искрено приятелство между поета и новите му читатели и почитатели в град Плевен.   

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here