Стотици зрители аплодираха концерта на Нина Николина в Плевен

0
712
Нина Николина

Стотици зрители аплодираха концерта на певицата Нина Николина, Русенска филхармония, Хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева и Хора на Северняшкия ансамбъл с диригент Анелия Макавеева. Събитието се състоя снощи в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие“.

Ярко присъствие на сцената имаха и музикантите Калин Вельов – барабани и перкусии, Мартин Ташев – тромпет и вокал, Ясен Велчев – клавишни, и Таня Първанова – вокал. Многобройните артисти бяха обединени от талантливата диригентска палка на Георги Милтиядов, който беше автор и на аранжиментите на музикалните произведения.

Публиката чу песните от първия концертен албум на изпълнителката „Нина Николина LIVE JAZZ & TRADITIONS“ – „Излел е Дельо хайдутин“, „Лале ли си,  зюмбюл ли си“, „Назад, назад, моме Калино“, „Майстор Манол“, “Свети Георги“, „Пиринска Трилогия“ – (“Пуста младост“, „Еленко”, “Катерино Моме”), „Гюл девойкя“ и др., представени в модерен микс от етноджаз и класика.

Освен тях прозвучаха песните „Ти“ – хит на десетилетието, който звучи като саундтрак на холивудските филми, ползващи нашите народни песни, и македонската народната песен „Яна“.

Нина Николина сподели с аудиторията колко специално място за нея е град Плевен, в който е завършила Музикалното училище „Панайот Пипков“ с народно пеене. Тя изрази многократно благодарността си към Хор „Гена Димитрова“ и Хора на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“, с които изпълни няколко народни песни. След финала на концерта комплимент към публиката от нейна страна беше китка от популярни и обичани български народни песни.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here