Стилиян Атанасов реди изложба в Къщата на художниците в Плевен

0
715
Къща на художниците

Художникът Стилиян Атанасов ще подреди своя изложба „Рисунката“ в Къщата на художниците в Плевен. Експозицията включва 30 работи и няма да бъде открита официално, но желаещите могат да я посетят в продължение на две седмици. Галерията ще отвори на 19 май, като ще се спазват всички противоепидемични мерки. Работното време е от вторник до събота включително, от 10 до 18 часа.

Стилиян Атанасов е роден на 12 март 1959 в г. Плевен, където живее до днес. През 1986 завършва Национаната художествена академия „Николай Павлович“ в София със специалност живопис. Ученик е и последовател на акад. Светлин Русев. От 1986 участва във всички регионални и национални изложби. Предпочита класическата живопис. Има над 50 самостоятелни изложби в Плевен, Левски, Свищов, София, Варна. Член е на Съюза на българските художници от 1988 г.

Негови творби са притежание на Националната художествена академия в София, на художествени галерии в Плевен, Свищов, Пазарджик, Търговище, Левски и др., както и на колекционери от Австрия, Франция, Гърция, Сърбия и др. Два пъти е носител на годишната награда „Св. Пимен Зограф“ (2012 и 2015 г.), учредена от СБХ – Плевен.

Природолюбител и любител кинолог.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here