Плевенски музеи и галерии отварят за посетители утре

0
503
Художествена гаерия "Илия Бешков"

Плевенски музеи и галерии ще отворят за посетители утре, 14 май. Художествена галерия „Илия Бешков“ е с лятно работно време – от 10.00 до 18.00. Посетителите ще влизат задължително с маска и ще спазват дистанция в залите, а на входа и изхода ще ползват дезинфектант. Групови посещения не се допускат. Залите ще се дезинфекцират по няколко пъти на ден – 12.00 до 12.30 ч., от 14.00 – 14.30 . и от 17.30 – до 18 ч. Почивен ден за галерията е неделя.

Художествена галерия Дарение „Колекция Светлин Русев“ също отваря утре в 10 часа – работи с посетители до 18 часа, от вторник до неделя включително. С оглед на епидемиологичните мерки ще има часове за дезинфекция.

Артцентър „Плевен“ ще работи с посетители от следващата седмица.

Регионалният исторически музей в града също започва да приема посетители от утре. Работното му време е от понеделник до събота, от 09.30 – 12.00 ч. и 12.30 – 18.00 ч. Ще се спазват всички противоепидемични мерки, като ще се допускат индивидуални посетители или групи от 4-5 души. Носенето на маски и спазването на социална дистанция от 1,5 м е задължително. Посетителите ще трябва да се движат еднопосочно по определен маршрут, а беседи ще се изнасят при спазване на гореизброените мерки.

Повечето от обектите на Регионалния военноисторически музей – Плевен, също отварят врати утре. При спазване на всички противоепидемични мерки могат да се посетят Къща-музей „Цар Освободител Александър II”, Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец”, експозиция „Плевенска епопея 1877 г.”, Къща-музей „Велик княз Николай Николаевич” и Къща-музей „Негово Кралско Величество Карол I” в град Пордим. От 19 май 2020 г. ще работи Скобелев парк музей – Костница.

Румънският мавзолей, музейният кът, мемориалният парк в с. Гривица работят по заявка. Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” няма да приема посетители до второ нареждане.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here