Ще се дипломира 72-ят випуск „Васил Левски” на ВВВУ „Георги Бенковски” – първенец е лейтенант инж. Йоанна Данева 

0
428
ВВВУ „Георги Бенковски”

72-ят випуск „Васил Левски” на ВВВУ „Георги Бенковски” ще се дипломира на 28 юли 2023 пред Храм-паметника “Св. Георги Победоносец” в Плевен.

31 випускници от специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ завършват в шест специализации с общ среден успех Много добър 5,23. Постигналите отличен успех по време на следването са 11. Девойките са седем. Момчетата и момичетата са родом от 17 български града: най-много са от Плевен – 9, от Пловдив и Ямбол – по 3-ма, от София и Русе – по 2-ма.

Половината от випускниците ще започнат трудовия си път в 12-та Авиационна база Долна Митрополия. Останалите – в авиационните бази на ВВС в Безмер, Граф Игнатиево, Крумово, Авиобаза „Чайка“, в.ф. 44510 и ВВВУ „Георги Бенковски“.

Първенец на випуска за първи път в най-новата история на ВВВУ „Георги Бенковски“ е жена, и при това от специализация „Летец-пилот“ – това е лейтенант инж. Йоанна Данева. Младата дама е завършила бакалавърска степен в УНСС по „Икономика на отбраната и сигурността“ и магистратура „Национална сигурност и отбрана“ във ВА „Г. С. Раковски“, преди да дойде в Долна Митрополия. Член е на Курсантско-студентския съвет.

Инж. Йоанна Данева

С отличен успех са още: лейтенант инж. Мариян Цветанов – специализация „Летец – пилот”, лейтенант инж. Стефани Асенова – специализация „Ръководител на полети (щурман – управление на въздушното движение)”, лейтенант инж. Мартин Симеонов – специализация „Авиационни електроприборни и автоматични системи”, лейтенант инж. Димитър Янков – специализация “Радиоелектронно оборудване на летателните апарати”.

Студентите от ОКС „Магистър“ – задочно обучение, се обучават в пет специалности и постигат общ среден успех Много добър 5,27. Трима завършват магистратурата си с пълно отличие: Радостин Павлов – специалност „Авиационно въоръжение“, Емилия Георгиева и Александър Гюров – специалност „Авиационен мениджмънт“.

Студентите редовна и задочна форма на обучение по четири специалности за ОКС „Бакалавър“ завършват с общ успех Много добър 4,95.

В сравнение с миналогодишния випуск, малко кадети завършват Професионалния сержантски колеж. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here