Стефани Славчева спечели втора награда от престижния конкурс Evergreen Fest Sofia 2022 г

0
881
Стефани Славчева

Стефани Славчева спечели втора награда от престижния конкурс Evergreen Fest Sofia 2022 г. Талантливата плевенчанка, която е солистка на Вокална група “Арлекино” с ръководител Виолета Боянова при читалище “Съгласие 1869”, е отличена в категория “Български евъргрийни”, във възрастова група 13-15 години.

Стефани се представи с песента “Птицата” от репертоара на попримата Лили Иванова и създадена в памет на друга попзвезда – Паша Христова. Високото отличие беше присъдено на талантливата млада певица от жури с председател Камелия Тодорова и членове Васил Петров и Светослав Лобошки.  Вокален Педагог на Стефани е Анелия Дечева.

Основател и директор на фестивала Evergreen Fest Sofia е певицата и вокален педагог Румяна Коцева. Галаконцертът за връчване на наградите на тазгоoишното, четвърто издание се състоя на 20 февруари, неделя, в Sofia Live Club. Освен джаз стандарти и евъргрийни, от две години в конкурса на фестивала има и направление за български популярни песни, чрез което участващите се срещат със съкровища от музикалната ни история.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here