Стефани Славчева

Стефани Славчева спечели първо място за соло вокал от конкурсната програма на Международния фестивал Karnolsky Summer Camp, който се провежда от 19 до 24 август в черноморския курорт „Слънчев бряг“.

Повече от 350 участници от няколко държави се включиха в събитието, а най-добрите се представиха на галаконцерт в Летния театър в Бургас на 22 август, като непосредствено преди това се състоя и награждаването им. Талантливата плевенчанка се представи с песните „Caruso“ и „I have nothing“, като се открои в две категории – поп и мюзикъл, трета възрастова група, и добави към внушителната си колекция с отличия още два златни медала.

Младите таланти демонстрираха артистични изпълнения в пет различни категории: вокални солисти и вокални групи; танцови групи и солисти; мажоретни състави; оркестри; хорове. По време на Karnolsky Summer Camp се проведоха много творчески работилници и майсторски класове в различни направления на изкуството, водени от утвърдени артисти, които и журираха изпълненията на младите таланти.

Сред оценяващите са Етиен Леви, един от най-добрите вокални педагози в България, вокалист и част от редица успешни телевизионни формати; Александър Палац от Полската национална телевизия; Кристина Матеева – изпълнителен продуцент в Продуцентско направление „Култура и образование“ в Българската национална телевизия; Руми Иванова – дългогодишен вокален педагог с доказани практики и много успешни възпитаници, проф. д-р Велимир Велев – режисьор, актьор, сценограф и педагог, ръководител катедра “Сценично движение”, факултет Сценични изкуства, НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” и ръководител на специалността “Театър на движението (ПМ)”; Цветанка Гергинова – водещ експерт с повече от 20-годишен опит в преподаването на Принцип „Еспирал“, и др.

Karnolsky Summer Camp се провежда под патронажа на Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, с партньорството на Министерството на образованието и науката и с любезното съфинансиране от Национален фонд „Култура“. Karnolsky Summer Camp предостави шест еднократни стипендии по 200 лв, осигурени от Фондация „МФГ“, а анонимен дарител осигури още четири еднократни стипендии по 100 лв.

Арт Център „Кърнолски“ е неправителствена организация, която вече повече от 30 години организира и провежда конкурси и фестивали в областта на детското изкуство. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here