Стартира кампания „Дари стария си лаптоп на дете в нужда“

0
871
Дари

Стартира кампания „Дари стария си лаптоп на дете в нужда“, подета от Мартина Йорданова – създател на успешната и вдъхновяваща инициатива „Капачки за бъдеще“ заедно с Лазар Радков. Мартина е провокирана от учител, класен ръководител от малко неселено място в България, който споделя, че в неговото училище 40% от децата нямат лаптоп, интернет и рутер, а бюджетът на школото е стигнал за 28% от децата. Останалите 12% нямат нужната апаратура. Причината за тази тъжна статистика е, че има много социално слаби семейства.

Ситуацията е подобна и в много други населени места на страната. „Това ме накара да създам кратка анкета за всички, които биха дарили стария си компютър на дете, което да учи на него. В момента децата, за да „ходят на училище“, имат нужда от лаптоп или таблет, рутер и интернет. Защо го правя? Аз не съм учител, не съм майка, не съм фирма, която продава компютри. Знам колко е важно образованието и колкото по малко необразовани деца има, толкова по силна и горда ще е България. Вярвам, че можем да помогнем на повечедеца само заедно! Весели, здрави и щастливи Великденски празници на всички!“, пояснява мотивите си за тази инициатива Мартина Йорданова.

Всички, които се чувстват съпричастни с идеята и искат да помогнат, могат да попълнят анкетата тук: https://forms.gle/p72mAbQeQp4gHC3n6, както и да разпространят информацията.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here