Средношколско общежитие „Данаил Попов“ празнува 30-годишен юбилей с разнообразна програма

0
231
Средношколско общежитие

Средношколско общежитие „Данаил Попов“ – гр. Плевен, се подготвя да посрещне 30-годишния си юбилей с богата тематична програма, информира Веселка Лилова, директор на институцията.

Поредица от спортни срещи се състояха вчера, 12 декември. В първия ден от седмицата беше даден старт на ученически турнир по тенис и по шахмат, организиран съвместно със Спортен клуб по шахмат „Плевен XXI“ с председател Петьо Маринов. Победителите в турнира по шах получиха своите отличия лично от Васил Антонов – председател на Управителния съвет Българската федерация по шахмат 2022. Същия ден тийнейджъри мериха съобразителност и бързина в състезание по редене на пъзели. Те бяха предизвикани да подредят картини с логото на Плевен, като за най-добрите също имаше награди.

Викторина, посветена на Деня на Освобождението на Плевен от турско робство и на признателността на гражданите към загиналите герои – 10 декември, е друг основен акцент в програмата по повод юбилея. Ще бъде проведена и Кръгла маса на тема „Децата и патриотичното възпитание“ с участието на д-р Галина Цветкова – председател на Общинския комитет „Васил Левски“, Петко Дилков – краевед и дългогодишен председател на плевенското дружество по краезнание, Златка Чардакова – уважаван педагог и дългогодишен член на преподавателския екип на общежитието, автор и на логото на институцията, ще участват ученици, преподаватели и приятели. Специална роля в дискусията ще имат учениците от клуб „Млади възрожденци“ с ръководител Свилен Стойчев – старши възпитател.

През цялата празнична седмица в Средношколско общежитие „Данаил Попов“ ще продължи конкурс за най-празнична и уютно поддържана стая. Атмосферата през декември ще допълни ароматът на коледни сладки, направени от участниците в ученическия Кулинарен клуб. Коледен базар пък ще предлага коледни и новогодишни картички, играчки и традиционни ястия за празника, също дело на тийнейджърите. Събраните средства от коледните прояви ще бъдат дарени на деца в нужда от социален център в Плевен.

Средношколско общежитие „Данаил Попов“ – Плевен е основано през 1992 г. През учебната 2022/2023 година за 230 деца от VI до XII клас, обучаващи се в различни училища в града, общежитието е техен втори дом. Институцията се ръководи от Веселка Лилова. Възпитателният процес е осигурен от квалифицирани педагогически специалисти по български език и литература, математика, обществени науки, география, история, руски език, които консултират учениците по съответните учебни предмети безплатно. В общежитието младежите имат възможност да развиват и своите способности и таланти в клубове по интереси в зависимост от своите желания и потребности.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here