Спектакълът “Осъдени души” по едноименния роман на Димитър Димов ще гостува в Плевен

0
963
Осъдени души

Спектакълът “Осъдени души” по едноименния роман на писателя Димитър Димов ще гостува в Плевен на 14 април. Представлението ще се състои в зала “Емил Димитров” на читалище “Съгласие 1869”, от 19 часа.

Драматизацията и режисурата са на Бойко Илиев, сценографията и костюмите – на Галина Абаджимаринова, а музикалното оформление е на Ники Илиев. Постановката е на Драматично-куклен театър “Васил Друмев” – Шумен.

В главните роли на Фани Хорн, отец Ередия и Жак Мюрие се превъплъщават доказаните актьори добре познатите от театралната сцена, малкия и големия екран актьори Елена Петрова, Ники Илиев и Любомир Ковачев. Участват още Димитър Мартинов, Светльо Иванов, Валентин Ченков, Радина Алексиева и Пламен Иванов от трупата на Шуменския театър.

Режисьорът Бойко Илиев споделя, че за втори път поставя с удоволствие това заглавие. Основното послание в постановката е за движещата сила на любовта, която преражда, пречиства, извисява и стига до саможертва.

Спектакълът се придържа стриктно към всяка реплика от романа, тъй като, по думите на режисьора, е недопустимо Димитър Димов да бъде дописван.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here