Спектакълът „Чудо” от Иван Радоев гостува в Плевен

0
809
театър - ДКТ "Иван Родоев"

Спектакълът „Чудо” от Иван Радоев на Театър „Сълза и смях“ ще гостува в Плевен. Режисьор е Димо Димов. Участват актьорите Емил Марков, Стефан Стефанов, Диян Мачев, Анна Петрова, Веселин Цанев, Васил Пенов.

Героите на забележителния български драматург и поет, чието име носи и плевенския храм на Мелпомена, търсят своето чудо. Живеем във времена, в които успехът се измерва в пари, материални притежания и власт. Където понятията „мое“ и „твое“ имат своята императивна тежест.

И някъде там, всред цялото това парцелирано благоденствие, като че ли напук, стои малка барачка. Дъсчено джудже между красивите великани от хром и стъкло. Килнат спомен от епоха, която всички искаме да забравим.

Зад избелелите напукани стени се свират няколко старци. Техният живот, техните мечти и радости, техните тревоги и грехове също са останали там някъде, в нежеланото минало. За да оцелеят в един все повече променящ се и неразбираем свят, те са принудени да се откъснат от своите спомени и да намерят начин да осмислят съществуването си. Мечтата да бъдат отново полезни за някого ги сплотява и ги тласка в последната им битка за запазване на тяхната човечност.

Фарсово-трагични, умилителни, абсурдно-невъзможни и безбожно земни Костадин и Юсуф, Хаим, Артаки и Таничка ни завладяват след почти 40 години от създаването си.

Спектакълът ще се играе на 24 февруари от 19 часа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.

Иван Радоев

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here