Специални награди от Национален конкурс за млади джаз изпълнители спечелиха Тервел Иванов и Маргарет Георгиева от НУИ“П. Пипков“

0
751
джаз конкурс

Специални награди от Националния конкурс за млади джаз изпълнители – Стара Загора 2020, спечелиха Тервел Иванов (9 клас) и Маргарет Георгиева (12 клас), които се обучават при Доротея Люцканова в Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков“ в Плевен. Младите таланти се доказаха в конкуренция с още 35 участници в тяхната втора възрастова група.

Тервел Иванов

Тервел впечатлява оценяващите с джаз пиесите „Mack the knife“ на композитора Курт Вайл и „I’ve got you under my skin“ на Кол Портър, а Маргарет – с „Crystal Silence“ на Чик Кърия и „Easy to Love“ на Кол Портър. Журито беше с председател Любомир Денев – композитор, диригент и джаз пианист, и членове Мирослав Турийски – преподавател в Акдемията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, Светослав Николов – програмен директор на Jazz FM Radio, и Надя Тончева – преподавател по поп и джаз пеене в НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора.

Маргарет Георгиева, на пианото – преподавателката й по поп и джаз пеене Доротея Люцканова.

„Конкурсът беше с перфектна организация предвид епидемиологичната обстановка и се проведе в Даржавен куклен театър – Стара Загора. Това събитие беше глътка свеж въздух на фона на случващото се, а всички участници бяха мотивирани да покажат най-доброто, независимо от обстоятелствата“, коментира Доротея Люцканова по повод събитието.

Организатори на конкурса са НУМСИ „Христина Морфова“ – Стара Загора, Община Стара Загора и Министерството на културата.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here