Предстои първата по рода си онлайн Китарна академия

0
382
онлайн Китарна академия

Първата по рода си онлайн Китарна академия ще се проведе от 13 до 30 юли 2020 г., информират от екипа, организатор на Международния фестивал на китарата „Плевен“. Нестандартната изява ще е алтернатива на стандартното събитие, което през последните 5 години, в края на месец юли, събираше под звездите на парк „Кайлъка“ в Плевен китаристи от страната и чужбина, които споделяха знания и умения, пеехе, свиреха и се забавляваха.

„Спомените и емоциите не могат да ни дадат покой, че тази година няма да успеем да организираме събитие. Затова екипът на фестивала прецени, че традицията не трябва да бъде прекъсвана и ще организираме първата по рода си онлайн Китарна академия. Инициативата ще е полезна, иновативна, забавна и много, много различна. Тъй като технологиите позволяват, ще може да организираме майсторски класове без забавяне на звука и никаква загуба на качеството му“, поясняват организаторите.

Ще бъдат използвани най-съвременните методи за комуникация за провеждане на групови уроци за техника и ще бъдат организирани онлайн концерти „на живо“ през социалните платформи. Макар и виртуално, желаещите събитието да се състои, ще могат да бъдат отново заедно. Финалната изява ще е на тяхно любимо място под звездите.

До крайния срок за записване остават 4 дни. Лятната онлайн китарна академия ще се проведе в дните от понеделник до четвъртък включително по предварително уговорен график с всички участници. Преподаватели ще са Николай Михайлов, Стефанос Димитриу и Любомир Анов. Всички участници ще бъдат разпределени по възрастови групи и/или ниво на свирене, а професионално техническо лице ще се свърже с тях за предварително тестване на техниката. Организаторите ще осигурят професионален софтуер за провеждане на уроците, безплатна техническа поддръжка, както и външен микрофон при нужда.

Събитието предлага индивидуални онлайн майсторски класове в рамките на 60 минути, които ще се провеждат по предварително уговорен график, както и 21 учебни часа групови онлайн уроци за технически упражнения за лява ръка и дясна ръка, ритмически упражнения, четене на ноти, импровизация, композиция.


Организатори на събитието са Сдружение “Изкуството до мен“ и читалище „Лик – 1959“ Плевен. Художествен директор, създател и главен организатор на фестивала е Николай Михайлов – преподавател по класическа китара в НУИ “Панайот Пипков” в Плевен, китарист, композитор на филмова музика и член на сдружение „Изкуството до мен”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here