Софийската опера ще излъчи онлайн запис на операта „Джоконда“ от Понкиели с Гена Димитрова и Никола Гюзелев

0
734
Гена Димитрова

Софийската опера ще излъчи онлайн запис на операта „Джоконда“ от Амилкаре Понкиели днес, 22 март, от 16 часа. В постановката участват неповторимата Гена Димитрова, Никола Гюзелев, Румен Дойков, Стефка Минева, Живко Пранчев, Елена Чавдарова – Иса и др., както и оркестърът, хорът и балетът на културния институт. Дигент е маетро Георги Нотев.

Архивният запис е от 1999 г., като постановката е подготвена специално за първото гостуване на Софийската опера в Япония през декември 2000 г. От тогава до днес националният оперен театър на България гастролира седем пъти в Страната на изгряващото слънце.

Репертоарът на първия оперен театър на България е огромен. Много от постановките в годините са записвани, но никога не са излъчвали на живо, информира директорът акад. Пламен Карталов и добавя, че точно в този период на изолация е Софийската опера намира своя път към публиката.

Излъчванията на оперни шедьоври ще продължат на платформата Sofia Opera Pearls Streams. Програмата на Софийската опера и балет може да бъде следена във Фейсбук и на официалния сайт на културния институт.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here