Слави Трифонов дари 100 000 лв за допълнителни възнаграждения на сестрите и санитарите в Александровска болница

0
667
Слави Трифонов

Шоуменът Слави Трифонов дари 100 000 лв за допълнителни възнаграждения на 35 сестри и санитари в Александровска болница, които са в пряк досег с болните от коронавирус, информира самият той в личния си профил във Фейсбук. Мотивът на плевенчанина е, че заплатите на тези хора са унизителни, благодарение на българското правителство. По повод ситуацията той коментира и благотворителните кампании „Капачки за бъдеще“, „Българската коледа“ и др., чрез които българите събират средства за различни каузи.

„А си мисля, че има една група хора, които стоят отстрани на всичко това. Те получават големи заплати – от нашите пари! Те получават огромни субсидии – от нашите пари! Те непрекъснато измислят рестрикции за нас – техните работодатели! Работят само три пъти седмично за тези пари. И сега, според мен, е времето да покажат, че са част от нас.

Затова, призовавам българските депутати, както и министрите от правителството, както и българския президент да дарят парите от заплатите си в тази криза за конкретни мерки за справяне със заразата от коронавирус, както и субсидиите. Българските партии от парламента държат парите си на влог. Сега е време да ги използват за „ползу роду“. Ето, аз правя, каквото мога, вие правите, каквото можете, айде да видим какво могат българските политици“, апелира Слави Трифонов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here