Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ ще участва в два международни фестивала в Румъния

0
270
Северняшки ансамбъл за народни песни и танци

Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” ще участва в 32-ото издание на Фестивала на сърцата, който ще се състои в Парка на розите (Parcul rozelor) в румънския град Тимишоара – Европейска столица на културата`2023. Престижното международно събитие, представящо фолклора, уникалните традиции и културно наследство на страните от Източна Европа, ще се проведе в дните 5 – 9 юли 2023 г. Артистите от Северняшкия ансамбъл ще имат участия във всички дни от фестивалната програма, в дефиле на костюмите, както и в уъркшоп, по време на който ще демонстрират на останалите фолклорни формации специфични за страната и региона ни танцови стъпки.

Ще представят и Банатския танц от репертоара си по музика на Николай Кауфман и хореография на Тодор Бекирски. Програмата на участията им е следната: 6 юли – от 22 ч. (10 мин. на сцена), 7 юли – от 17 ч. (20 мин. на сцена и 10 мин. танци с публиката) и 8 юли – от 22,15 ч. (10 мин.).

Преди изявите си в Тимишоара, от 3 до 5 юли, Северняшкият ансамбъл ще участва във Фестивала „Херкулес” в друг румънски град – Байле Херкулане, област Банат.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here