Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев” спечели две награди от 27-я Дунавски карнавал в Будапеща

0
656
Северняшки ансамбъл

Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев” – Плевен, спечели две награди от 27-мия Дунавски карнавал, който се състоя в град Будапеща, Унгария. Хорът и оркестърът бяха отличени в конкурсната вечер със Специална награда за музика. Второто отличие, с което артистите допълниха внушителната си колекция, бе “Сребърен верижен мост”.

Ансамбълът участва в концертните програми от 4 до 6 юни 2022 г., като представи музикално-танцовите постановки “Видински танци”, “На север от Балкана”, “Лазарки”, “По Гергьовден” и “Шопска сюита”.

Емблемата на състава – „Тъкала ли си”, от маестро Иван Вълев звуча не само в концертните програми, но и извън тях. Певиците поздравиха гражданите и туристите на Будапеща няколко пъти с интригуващ флашмоб. Кулминацията бе уникалното им изпълнение на песента в „Музея на музиката“ в Будапеща, в който привлякоха вниманието на многобройна публика.

Северняшкият ансамбъл беше поздравен за успехите си лично от Н.  Пр. посланика на Република България в Унгария – Христо Полендаков, който уважи с присъствието си няколко от концертните програми.

Северняшки ансамбъл

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here