Седем  деца от Артшкола „Колорит“ са номинирани за наградата „Голям златен трофей“ на Международен конкурс в Иран

0
271
Колорит

Седем деца от Артшкола „Колорит“ са номинирани за наградата „Голям златен трофей“ и „Златен медал“ на 9-тия Международен конкурс за детска рисунка „Здраве 2023“ в Иран. Алина Симеонова – 6 г., София ван Дайк – 8 г., Кристиян Ковачев – 9 г., Аделина Петрова – 13 г., Нина Енчева – 13 г., Ивалина Атанасова – 15 г., и Николай Масатев – 15 г. са сред номинираните и в трите възрастови групи.

“Това е изключителен успех за децата и за мен като артпедагог. Номинираните имат равни шансове да бъдат победители. В предишните три издания на конкурса имахме 6 наградени деца с покани за участие в церемониите в Иран, Турция и Оман. Вече затвърждаваме творческото си присъствие и на този международен форум”, коментира Майя Ананиева, ръководител на Артшкола „Колорит“ – Плевен.

От хиляди творби на деца от 19 държави журито е избрало по 15 рисунки във всяка от трите възрастови групи. Предстои онлайн гласуване в продължение на месец, след което ще бъдат излъчени победителите. Церемонията по награждаването всяка година се провежда в различни страни и континенти по време на поредния Международен фестивал на педиатричните пациенти. Тази година церемонията ще се проведе през ноември в Армения.

С наградените рисунки се организират изложби в детски отделения в болници в различни страни под надслов „Да дарим усмивка на всяко туптящо сърце“.

Международният форум се организира от педиатри от цял свят, които са обединени в група „Здраве и изкуство“ (HEART). Те работят за благородната кауза да поддържат психичното здраве на болни деца по целия свят и вярват, че чрез въздействието на художествените творби болните деца ще бъдат обнадеждени, духовно подкрепени и щастливи.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here