Сдружение „Духът на Плевен“ кани български артисти да задвижат мощна вълна на вдъхновение чрез рубриката „Творци споделят изкуство“

0
1121
дигитално изкуство

Живеем в интересни времена, в които един изчерпан и изкривен свят пречиства себе си. В условията на криза, която се настани внезапно на няколко континента, времето спря и човечеството притихна, за да разпознае шанса си (може би последния) за трансформация – на съзнанията, а от там и на всичко останало. Земята диша по-леко, както и нейните обитатели от растителния и животински свят. А пролетта дойде, въпреки хорските страхове. Обаче паралелно с тях избуя и хуманността – тази непреривната, затрупвана понякога с пластове апатия и нихилизъм, но винаги самовъзраждаща се.

В тази динамика на преструктурирането на вътрешното и външното ние, от Сдружение „Духът на Плевен“, избрахме изкуството, родено от също толкова вечния стремеж на душата да изяви красивата си божествената същност. Поканихме многобройни български творци да споделят изкуство с читателите ни. В кратки видеа участниците ще представят любимо свое произведения: стихотворение, откъс от драматургичен текст или от музикално произведение, танц, картина и др., след което ще отправят позитивно послание към всички. Творците ще задвижат мощна вълна на вдъхновение, за да се материализира прозрението, че само красотата ще спаси света!

Всички артисти, участвали в рубриката „Творци споделят изкуство“, са свободни да провокират други свои колеги също да се включат. Видеоклиповете очакваме на contact@spiritofpleven.com.

Да бъде светлина!      

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here