Създадоха документален филм за Международния фестивал на китарата “Плевен” – премиерата ще е онлайн

0
300
Международен фестивал на китарата

Документалният филм “Артистично живи” за Международния фестивал на китарата “Плевен” ще зарадва почитателите на това изкуство. Негов автор е Милена Грамова – Михайлова, която е част от творческия екип, който организира престижното събитие, и преподавател по китара.

Премиерата на лентата ще е на 28 февруари, от 21 часа. Събитието може да бъде гледано онлайн на следния линк: https://youtu.be/QCK4Ema4sFA

„Артистично живи“ представя моменти от Международния фестивал на китарата “Плевен” през годините, преживявания между артист-изпълнители и включена активна публика.

Организатори на престижния музикален форум са Сдружение ”Изкуството до мен” с председател Николай Михайлов, Читалище “Лик” – Плевен, НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен.  

Събитието включва майсторски класове с утвърдени преподаватели и прекрасни концерти, Международен конкурс по класическа китара в няколко възрастови групи, Национален конкурс в няколко възрастови групи, Международен конкурс за камерни състави с участието на класическа китара и др. изяви.

Артфорумът превърна Плевен в международен център на китарното изкуство и всяка година привлича стотици изпълнители от десетки държави.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here