Сатиричният театър гостува в Плевен с постановката “Тя и Той”  

0
476
Тя и той

Сатиричният театър „Алеко Константинов“ – София, ще гостува в Плевен със спектакъла „Тя и Той“ от френския драматург Жан-Пиер Мартинес. Преводът и постановката са на Владимир Петков, сценографията е на Боряна Семерджиева, а музиката – на Михаил Шишков – син. Участват актьорите Добрина Гецова, Силвия Лулчева, Маргарита Хлебарова, Теодор Елмазов, Константин Икономов, Кирил Бояджиев. 

Спектакълът е изграден чрез поредица от сцени между мъжа и жената, семейни или не, познати или непознати, които не са свързани сюжетно една с друга, но са обединени от една обща тема – как бихме могли да запазим нашите нормални човешки взаимоотношения в тези, често пъти, непреодолимо трудни времена.

Когато почти всичко е подложено на разрушение, как и чрез какво бихме могли да съхраним жива онази искрица, дадена ни от Бога, която наричаме любов. Как чрез умението ни да слушаме и стремежа да разберем другия, преодолявайки собственото си его, можем да установим един нормален човешки диалог, който да ни спаси от десоциализация и самота.

“Случващото се в сцените е написано и поднесено с фин, интелигентен хумор, без да се трансформира в елементарния „леглови“ формат”, който е така популярен. Актьорските превъплъщения са ярки, запомнящи се, изненадващи с лекотата, с която разкриват проблеми, чиито дълбочини не сме и предполагали. А и никога не е излишно да погледнем на собствените си дефекти с доза самоирония”, споделя режисьорът
Владимир Петков.

Спектакълът ще се състои на 3 април, в читалище “Съгласие 1869”, от 19 ч.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here