Състезания по гребане с туристически каяк, спускане с велосипеди и футбол ще се проведат тази събота в Плевен

0
86
каяк, колоездене, футбол

Поредица от спортни прояви ще бъдат част от съботния ден в Плевен. На 15 юни любителите на спорта ще имат възможност да се включат в състезание по гребане с туристически каяк, спускане с велосипеди и футболен турнир. Надпреварите са част от Спортния календар на Общината за годината.

Клубът по воден туризъм към Туристическо дружество „Кайлъшка долина“ и местната управа организират гребане с туристически каяк от 10:30 ч. до 17:00 ч. Състезанието ще се проведе на преливника на язовир „Тотлебенов вал“ (малкия язовир). Всеки от участниците ще има възможност да изпита удоволствието от гребането с каяк и да се докосне по различен начин до магията на природата. Организаторите ще осигуряват двуместни каяци, гребла, спасителни жилетки, инструктори, както и питейна вода. Събитието е напълно безплатно и всеки участник ще получи грамота и подарък. Преди старта ще се проведе първоначален инструктаж и демонстрация на основните движения при гребане.

Второто издание на Кръг от националните детски серии по спускане с велосипеди Pleven DH – Kids 2024 ще бъде в два поредни дни – 15 и 16 юни, в парк „Кайлъка“. Участниците ще се справят с две различни трасета, които започват от района на местността Плочата и завършват до автомобилната алея, водеща до крепостта „Сторгозия“. Победители ще бъдат тези къкгедатели, които постигнат най-добро сумарно време от двата старта. Програмата за надпреварата включва регистрация, оглед на трасетата и техническа конференция в петък (14 юни). В събота (15 юни), от 8:00 ч. до 9:20 ч., са огледите на трасето за деня. Времето от 9:30 ч. до 13:00 ч. е предвидено за тренировка, в 13:30 ч. започват квалификациите, а финалите са от 16:00 ч. Вторият ден на надпреварата (16 юни, неделя) включва тренировка по трасето за деня от 9:30 ч. до 14:00 ч., финалите са от 15:00 ч., а награждаване на победителите е в 17:00 ч. Регистрацията за участие в състезанието е активна на следния линк: www.race-series.com/pleven

Третото спортно събитие в съботния ден е футболен турнир за деца. Той ще започне в 9:00 ч., на Изкуственото игрище, като отборите ще бъдат смесени – момчета, родени през 2012 г., и момичета, родени през 2011 г. и 2012 г. В турнира ще участват ОФК „Спартак“ Плевен, ФК „Плевен“, ФК „Венци“ – гр. Искър, ФК „Фортуна 1“, ФК „Фортуна 2“ и ФК „Лато“ – гр. Свищов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here