С творческа работилница и три спектакъла за деца и възрастни продължава Фестивалът „Шарено Петле“ в Плевен

0
156
Фестивал "Шарено Петле"

Шестото издание на Фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ продължава днес, 30 юни, с три спектакъла и творческа работилница. Организатори на събитието са Драматично-куклен театър “Иван Радоев” и Община Плевен. Входът е с безплатни покани, които могат да бъдат получени на касата на театъра.  

Кукленият театър “Мале Мале” – София, предлага спектакъла “Дядо вади ряпа” на най-малките – от 10 ч., в парка на Регионалния исторически музей. Драматизацията, режисурата и сценографията са на Краси Кирчев, музиката – на Илко Биров, изпълнението на кукли: Краси Кирчев, Петромил Денев, Мария Джойкева. Любимата народна приказка ще се прероди на куклена сцена в нов, небивал вариант, изпълнен с музика, смях и ярки персонажи, обещават авторите на спектакъла.

Творческо ателие за деца ”Марионетки – шарено петле” започва в 16 ч., в ДКТ “Иван Радоев” – с предварително записване.

Представлението “Книга за странстванията” на Малък театър – Белград (Сърбия), ще зарадва зрителите от 1 до 9 години – в ДКТ “Иван Родева”, 17,30 ч. Далия Анин Теландер – автор и хореограф, създава интересен интерактивен спектакъл за деца, който е представен в необичайно пространство, наподобяващо голям бял балон. Това допринася за усещането за топлина, безгрижие и интимност мужде публиката и изпълнителите. Шоуто е гледано от повече от 10 000 деца по цял свят.

Представлението за възрастни “Първобит-но” на Ай Ем студио – София, започва в 19 ч. Спектакълът е невербален, вдъхновен от първобитни митове, легенди и ритуали и разказва за вечния кръговрат за създаването и унищожаването на живота. Лакомията, желанието за власт, любовта и всички други човешки грехове са пречупени през призмата на гротескното и аскетичното.   

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here