С разнообразни прояви Плевен ще отбележи Трети март

0
366
Панорама

С разнообразни прояви Плевен ще отбележи 145 години от Освобождението на България – Трети март. Организатор на събитията е Община Плевен.  

Националният парк-музей „Шипка – Бузлуджа“ ще гостува на Панорама „Плевенска епопея 1877“ на 28 февруари, в 12 часа. Ще бъде открита изложба и ще бъде представен юбилейният сборник „120 години храм-паметник „Рождество Христово – гр. Шипка“.

На 2 март ще бъде открита изложба с детски рисунки от Националния конкурс “Освобождение” – мястото е Панорама “Плевенска епопея 1877”, в 11 часа.

Същият ден, в 12 час, ще се състоят лекоатлетическа щафета и крос “Обиколка на военноисторическите музеи”. Събитието стартира на площад “Възраждане”, в 12 часа.

Официалният ритуал за честване на 145 години от Освобождението на България ще е на 3 март, на площад “Възраждане”, от 11 часа, а от 12, 30 ч. часа в Драматично-куклен театър “Иван Радоев” започва празничен концерт “Възрождение”. В него ще участват Симфониета – Враца, Трио “Тенорите” и Вокална група “Арлекино” с ръководител Виолета Боянова при читалище “Съгласие 1869”, а диригент ще е Христо Павлов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here