С разнообразна и богата програма Плевен ще отбележи празника си

0
905
Община Плевен

С разнообразна и богата програма Плевен ще отбележи празника си – 15 май. Организатор на събитията, които започват на 10 май и ще продължат до 15 май включително, е Община Плевен.

Сборникът “Времето отминава, изграденото остава” от Андрей Романов, дългогодишен кмет на Община Плевен, ще бъде представен на 10 май, от 18 часа, в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“. Ще участват още Вокална група “Арлекино” с ръководител Виолета Боянова и деца от Балетната школа с ръководител Маня Николова при читалище “Съгласие 1869”.

На площад “Възраждане” ще има открита сцена, на която в 20, 30 часа започват концерти на любими изпълнители. На 10 май Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев” ще зарадва почитателите си със своите темпераментни изпълнения, на следващия 11 май попгрупата “Тоника СВ” ще припомни любими песни на поколения българи, а на 12 май ще се изяви с интересна програма Биг бенд “Плевен” с диригент Пламен Марков.

Атрактивното събитие “Ден на народите”, в което участват студенти от Медицинския университет, ще представи модно ревю на национални костюми, състезание на отборите на народите и щандовете на държавите. Участниците в събитието ще се представят и с разнообразни изпълнения. Празникът е на 13 май, от 17 часа, на площад “Възраждане”.

В 21 часа започва концерт на група “Остава”.

14 май е посветен на Нощта на музеите и галериите, която започва в 17,30 и продължава до 24 часа. В събитието ще се включат ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“, Артцентър “Плевен”, Панорама “Плевенска епопея 1877”, ХГ “Илия Бешков” и Регионален исторически музей.

Вечерта от 20,30 часа, на площад “Възраждане”, ще се състои рокконцерт на група “Ватикана” и Общински хор “Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева. В музикалното събитие ще участва и Вокална група “Арлекино” с ръководител Виолета Боянова при читалище “Съгласие 1869”.    

Празничният 15 май започва с тържествен ритуал в 11 часа, на площад “Възраждане”, а в 12 часа поздрав към плевенчани ще поднесат деца от Детска градина “Щастливо детство”. В 20,30 ч е концертът на трио “Vivo”, а в 21,30 ч. започва концерт на рокгрупа БТР.

Празнична заря ще огрее Плевен в 22,30 часа.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here