С празнично шествие и тържествена промоция плевенският Медицински университет изпраща 100 млади лекари от Випуск 2022

0
117
Медицински университет - Плевен

С празнично шествие и тържествена промоция плевенският Медицински университет ще изпрати 100 млади лекари от Випуск 2022 г. на 16 декември. пуск 2022 на Факултет „Медицина“ на 16-ти декември 2022 г. Събитието започва с ритуал по предаване на символите на университет в Ректората – с участието на Академичното ръководство, след което в 10,15 ч тръгва празничното шествие от Ректората до площад „Възраждане”. Ще бъде поднесен венец пред Вечния огън  на Параклиса-мавзолей  „Св. Георги Победоносец”, а след това ще се състои тържествена промоция на младите лекари в зала „Магнум” – в 11 часа.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 100 абсолвенти от България, Сърбия, Украйна и Македония придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на випуска е много добър 4.91. Броят на отличниците е 18, от които двама са дипломирани с пълно отличие – това са д-р Симонета Красимирова Иванова и д-р Ива Цветанова Андреева, които ще бъдат удостоени с наградата „Златен Хипократ“.

По покана на Академичното ръководство на МУ – Плевен специален гост на събитието тази година, който ще изнесе академично слово за младите лекари от Випуск 2022, е проф. Атанас Семов – български учен юрист, член-кореспондент на БАН, университетски преподавател и конституционен съдия.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here