С пищен шоу-концерт-спектакъл „Парад на модата“ 2019 отбеляза 70-тия си юбилей

0
1301
Пард на модата

С пищен шоу-концерт-спектакъл „Парад на модата“ 2019 отбеляза 70-тия си юбилей снощи в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен. 400 тоалета на 20 дизайнери от страната и чужбина бяха представени по атрактивен и въздействащ начин пред многобройна публика.

Идеята, режисурата, постановката и хореографията на събитието са на Георги Ангелов, който вече 30 години държи интереса на публиката жив и представя млади и доказани дизайнери на плевенска сцена. Обединяващата тема на събитието, избрана от неговия автор, беше любовта, която оживотворява всичко в живота и изкуството.

Вицепрезидентът Йлияна Йотова уважи празника на красотата и подрави Георги Ангелов за стойностното събитие, което създава вече толкова години, както и за това, че подава ръка на младите дизайнери и модели в началото на творческия им път.

С феерия от модели, цветове, музика, танци и оригинални сценични решения специалното зимно издание на „Парад на модата“ представи последните колекции на дизайнери, участвали в ревюта в Париж, Милано и Кипър. Сред тях бяха носители на престижните награди за мода „Платинена ножица“ и „Златна игла“. С интересни колекции се изявиха Светла Димитрова, Илона Шаламанова, доц. д-р Мариела Гемишева, Теодора Кьосева, Стоян Радичев, Светослав Нестров, Емил Спасов, Стоян Радичев, Румяна Илиева, Димитър Кръстев, модна къща „Натали“ – Плевен и др. Бяха представени ежедневни и официални колекции, както и облекла за деца и тийнейджъри.

Специално участие в събитието имаха певицата Диана Дафова, цигуларят Чавдар Вълков, младите и талантливи певици Елизабет Захариева и Стефани Славчева, танцьори от НУИ „Панайот Пипков“ с преподавател Маня Николова, СК „Илия Бешков 2018“ от Долни Дъбник с ръководител Преслав Русев.

Диана Дафова и Елизабет Захариева, снимка: личен архив

„Парад на модата“ е под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански и с подкрепата на Сдружение „Плевенски обществен фонд „Читалища” .

Снимки: Община Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here