С обща изложба на участниците завършва Международният пленер по живопис в Плевен

0
354
Пленер по живопис

С обща изложба на участниците завършва Международният пленер по живопис, който се провежда от 1 до 7 септември в Плевен. Експозицията ще бъде открита днес, 7 септември, от 17.30 ч. в ХГ “Илия Бешков”, която е домакин и съорганизатор на събитието заедно с Община Плевен.

Съгласно статута на пленера в него се включиха десет художници: Димитър Василев, Павлин Ковачев, Николай Неделчев и Румяна Живкова от СБХ – Плевен, Иван Обретенов – Варна, Ивелина  Иванова – Шумен, Петър Тепсизов – Ямбол, Радослав Нейчев – Оряхово. Също съгласно регламента участват и двама художници от побратимени с Плевен чуждестранни градове: Елизабета Волку – Браила, Румъния, и Мартин Якимовски – Битоля, Република Северна Македония.

Творците създадоха по две картини, за едната от които получават хонорар, а втората даряват. Всички платна стават притежание на фонда на ХГ „Илия Бешков”. По време на работата им галерията беше отворена за посетители, които проявиха интерес към творческия процес и самите автори. В рамките на пленера бяха представени отделните автори с техните материали – под формата на открити срещи-разговори с останалите участници, журналисти и публика в три последователни дни.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here